Dajmtryffel och gamla klassiker




Blixthalka, snöslask och blöta barn. Så kan kvällen sammanfattas. Bra slirig hemresa och upphämtade barn som var något blöta om fötterna. Vinterkängor är det som gäller imorgon. Är vintern på G mån tro!?

Kvällen har bjudit på uppvärmd makaronipizza från frysen och tillverkning av julgodis.

Nummer ett:
Krispiga chokladbitar
Blanda smält choklad med krossad corn flakes. Tjoho vad enkelt. Bunke och slev som fick fördiskas av barnen - glädje!

Nummer två:
Dajmtryffel
Koka upp 1 dl grädde och 50 g smör. Rör ner 300 g chocklad, gärna mörk. När chokladen smält tillsätt 1 dl kessella och 1 msk päroncognac. Ställ in i kyl ca 30 minuter. Finhacka 100 g dajm och blanda i choladsmeten. Häll ut i en form och låt "stelna" ca 1 timma i kyl. Skär eller gör bollar. Lägg i formar och pudra kakao över. I skrivande styund är de fortfarande något mjuka, men gooooda.

Glöggen är värmd. Julkorten hemkomna. Projekt adressjakt påbörjas, samma visa varje år. Angenämt bekymmer!

Natt, natt!


Kommentarer

  1. MMMMM.... vad sugen jag blev... måste få lite tid över till julgodis! Visst är det roligt med julkort? jag älskar julkort och det bästa jag vet är vännersbarns bilder på julkorten... Tyvärr så hinner maninte se alla barn så man ser hur stora de blir så man blir lite uppdaterat alltid till julen :-)Ha det gott! /Tyglina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar