Kryddig indisk kyckling

 
Sista vardegen denna vecka bjöds det på en kryddig indisk kycklinggryta. Recept från Senaste numret av Allt om mat, vinspecial.
Gott som bara den och faktiskt än godare idag när grytan värmdes till lunch.
 
Kryddig indisk kycklinggryta, 4p
Skär 700 g kyckling i mindre bitar och bryn hastigt i smör, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form. Ansa och skär ett blomkålshuvud i mindre bitar och lägg ner tillsammans med kycklingen. Hacka en gul lök och bryn tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt 1 tsk ingefära, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk, kanel, 1 krm chiliflakes, 1 tsk mald spiskummin, ½ tsk paprikapulver och 1/2 tsk salt. Stek i ytterligare en minut. Slå i 500 g krossade tomater, 1 msk farinsocker,  2 msk fond, 1 msk vitvinsvinäger och 5 dl vatten.
Koka ca 5 minuter. Slå över kycklingen och baka i ugn ca 20 minuter. Servera med smulad fetaost, tunna rödlöksringar och gott bröd att doppa i buljongen.
Nu startar vi fredagsmyset här och drar till simhallen.

Kommentarer