Cornbread

 
 
Makens och min favoritrestaurang alla kategorier är American Table i Stockholm, (även så klart Kitchen and table i Visby då det är samma koncept).
Har överätit deras goda bröd vid varje tillfälle och trott att det varit en variant av Brioche. Men icke – det är Cornbread. Så en kväll ställde jag mig och bakade detta bröd, som kan liknas med ett mellanting mellan sockerkaka och bröd. Sött och galet gott.
Så i kväll, innan middagen, rostar jag ett par skivor till oss var och serverar med vispat brynt smör.

Cornbread

 
Det här behöver du:
125 g smör + lite till formen
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl lättfil
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsmjöl
1 tsk salt
 Så här gör du:
1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Smörj en brödform
3.Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
4.Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt. Rör till en jämn smet. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen ca 30 minuter.
 
Lätt som en plätt!

Kommentarer