Honungs- och pepparglaserad fransyska


Så blev det tillslut middagsdags och efter en dag som startade tidigt och som vigdes åt mycket tid ute i naturen smakade det otroligt gott med:

Honungs- och pepparglaserad fransyska med dilliga pommes och stark bea

Blanda ca 1 dl olja, 1/2 dl soja, 2 msk balsamvinäger, 1/2 dl honung, 1 msk ingefära, 2 msk mortlad pepparmix och salt. Bryn köttet på båda sidor, krydda. Lägg köttet i en form och pensla med hälften av marinaden. Ställ in i ugn på 100 c, ca 1,5 timmar. Pensla med mer marinad under stektiden. Tid beroende på tjocklek. Använd en termometer och ta ut köttet vid 56 c och låt det vila en stund innan det skärs upp.

Semitorkade tomater
Lägg kvisttomater i en ugnsfast form. Klyfta en citron och krossa tre vitlöksklyftor. Läggs ner i formen hos tomaterna. Ringla olivolja över och salt. Ställ in med köttet och låt dem gå med lika länge.

Pommes
Skär önskat antal potatisar i stavar. Lägg i en form och blanda i olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugn på 200 c ca 35 minuter. Vänd någon gång. Innan servering smaksätt med torkad dill och sourcream-dipp-mix typ OLW Sourcream & Wild onion
Hur gott som helst!!

Bea
Rydbergs på burk smaksatt med röd chili. Hotti-hotti...

Smakrik och lättfixad gomiddag och enligt maken kanske en av de godaste på bra länge. Man tackar :-)

Nu kryper jag upp i soffan bland kuddar och filtar och avnjuter kaffe nummer två. Några lirar hockey, en sover och jag - ja jag tar tillvara på denna stund av egentid.

Kram! 

Kommentarer