En god köttbit med gorgonzolasås


Efter två timmar i simahllen med barnen och kompisar till dem, en var - rättvist ska det vara, begav vi oss av hemåt, så där lagom simhallsmosiga och tog fredag. Skönt var det.


Barnen tokhungriga så denna kväll fick det bli kycklingnuggets från Max, pommes och hemmagjord dressing. Tummen upp för dessa nuggets.


Något senare när alla var samlade kunde vi som inte åt nuggets, äta:

Marinerad biff med gorgonzolasås

Välj valfritt nötkött i portionsbit. Marinera i hoisinsås, vitlök, salt och peppar. Stek ett par minuter på varje sida, tjocklek och typ styr tid. Låt vila i folie.

Gör en gorgonzolasås genom att smälta ca 150 g ost i en gryta, tillsätt vispgrädde, lite buljong, salt och peppar vid behov.

Skär tunna skivor av två morötter med hjälp av en osthyvel. Säkr fina strimlor. Ge strimlorna ett snabbt uppkok. Låt torka på hushållspapper.

Hetta upp olja i en gryta. Lägg ner morotstrimlorna och fritera någon minut. Var med så att det inte börja brinna eller strimlorna blir brända. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.

Servera köttet på en salladsbädd, gorgonzolasås och en hög morötter på toppen.

Smaklig spis!

Nu ägnar vi resten av lördagen åt innebandy. Först ska sonen spela. Sen hela familjen, som en förfest till kvällens middag med goda vänner.

Ja jisses, detta kan ju sluta hur som helst - pappor som tror att de spelar med livet som insats, ungar som har innebandy som hobby och så vi andra - som nog sätter livet på spel genom att delta. Jag kör på bättre fly än illa fäkta - springa som en galning med andra ord :-)

Skämt åsido - det ska bli kul detta. Men först heja på sonen och laget som i sitt poolspel idag och ska möta två lag. Heja, heja!!!

Ha en fin lördag!

Kommentarer