söndag 7 februari 2016

Yasuragi

 
Det gick superbra för lantisen att ta sig genom Stockholm och fram till Yasuragi. Det gjorde det även för min väninna från norr så efter high five för att vi är så galet bra, checkade vi in och sedan dukades det upp dryck och plockmat i världsklass. Skumpa, tunnbrödssnurror fyllda med sambal, parmesanost och parmaskinka. Tapenad, fröknäcke, godis, nötter och mycket, mycket mer. Som hon fixat, eller hur?
 
Efter att ha badat i heta källor, slappat med en bok var det dags att avnjuta en middag som kommer stanna kvar länge i själ, hjärta och gom.
 
Runt ett stekbord satt vi tillsammans med sex andra personer och deltog när vår för kvällen egna kock tillagade en sjurättersmiddag.
 
Häng med - detta var det vi bjöds på (missade att fota dumplingen som fyllts med bla rödbeta):

 
Katsoryokasallad
 
Vi började med en sallad som skulle rena munnen från alla smaker för att på bästa sätt ta emot och njuta av den mat som skulle komma. Dressingen - jag säger bara det, den godaste jag ätit.
 
 
Pilgrimsmussla med ikura
 
Kvällens första rätt var en halstrad mussla, toppad med rom och ett brynt citrussmör.
 
 
MSC-certifierad gös med blåmusslor och dashi 
 
Stekt gös i en musselbuljong, sojabönor och sjökorallen.
 

 
Sötpotatis med ikka
 
En pannkaka, med skumma smaker toppad med en BBQ-sås och majo - nej tack.
 
 
Kalvfilé med miso, ingefära och shiitake

 


 
 
Halstrad kalvfilé som fått ligga till sig på en träskiva, till det en liten frasig kaka, grönkål, lagrad vitlök och god sås

 
Kokos- och chokladpannkakor med yuzu och mandaringlass
 
Ett perfekt avslut, läskade sorbet och en liten nätt, söt pannkaka.
 
Med ett sånt här avslut lades ribban för nästa dag!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar