tisdag 2 februari 2016

Saftiga kycklingben





Plocka fram de grönsaker du har i kylen och blanda ihop en smarrig sallad. Tina en påse kyckling ben - tillred så har du en kalasgod middag.

Så här gör du min kycklingsallad

Tina en påse kycklingben. Koka i ca 1 timma. Krydda gärna vattnet med buljong.

Blanda soja, sirap, lite olja, grillkrydda, chilipulver, salt och peppar i en skål. Pensla de varma kycklingbitarna som torkats av något, med glazen. Stek i ugn till de fått fin färg och skinnet blivit krispigt.

Koka Kamutvete.

Blanda vete, sojabönor, avocado, paprika, pak choi, salladsblad, gurka, tomat och rödlök. Gör en het och lite söt-syrlig dressing och slå över salladen. Blanda runt väl och låt dra en stund.

Lägg upp på ett fat tillsammans med kycklingen, som här fick sällskap av lite löksmör som fanns i frysen.

Perfekt vardagsrätt som jag hoppas du gillar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar