måndag 1 februari 2016

Kött och potatis - helt enkelt



Tror nästan jag vågar kalla kvällens middag för husmanskost, själv ersatte jag potatisen med blomkål, så inte riktigt kött och potatis...

Fläskytterfilé med gräddsås och kokt potatis

Skär en ytterfilé i tunna skivor. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Bryn hastigt, båda sidor, i smör. Lägg skivorna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen på 150 C ca 10 minuter.

Vispa ur pannan med vatten, tillsätt buljong och grädde, Red. Smaka av med soja, gelé, salt och vitpeppar. Tillsätt sedan köttsaften från formen i ugnen.

Koka potatis.

Fräs frysta blomkålsbuketter i smör, krydda med salt och peppar. Tillsätt strimlad paprika, lägg på ett lock och låt kålen bli genomvarm på svagare värme.

Klart att servera.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar