Ytterligare en wok och ett cykelvin




Här har vi fått mersmak på den söt-syrlig-starka asiatiska smaken. Sent denna fredagskväll var familjen komplett.Samtal fördes mellan två vuxna och mellan hela familjen - kors och tvärs, händer nuddade vid varandra, barnfrågor besvarades, popcorn poppades - och parallellt med alla dessa familjesysslor avnjöt vi:

Kycklingwok 2p (proppmätta)


Tina fyra halverade kycklingfiléer. Gör en marinad på japansk soja, vitlök, olja, chili och sirap. Strimla kycklingen och låt den marinera så länge som tiden tillåter.

Gör en woksås på 1 msk fisksås, 1 msk japansk soja, 2 msk hoisinsås, 1/2 pressad lime, chili, salt och peppar. 

Strimla förslagsvis purjo, sockerärtor, rödlök, morot, paprika och persilja.

Koka risnudlar. Häll av och skölj i kallt vatten.

Fräs kycklingen i sesamolja. Tillsätt grönsaker och låt fräsa tillsammans med kycklingen ca 5 min. Vänd ner nudlarna och woksåsen. Blanda väl.

Servera med hackade cashewnötter och lime.  

I glasen:

I högtalarna:
 

  

Morgondagens hockey-kladdkaka är skuren och paketerad. Kanterna - de brända som skulle var allt för pinsamma att servera, var godare än själva kakan i sig. Knäckig, smörig och en liten bränd smak och så försvinnande goda. De behåller vi själva :-)

Röstningen klarades av i veckan men trots att vi gjort våra val är det partiledardebatten på 1:an som står för kvällens underhållning. De är allt lite komiska...

Nu ska jag luta mig tillbaka och fundera över vilken av biblioteksböckerna jag ska börja läsa. Angenäm syssla.

Kram!

Kommentarer