Tapas


En tallrik med några tapas-rätter, blev lördagens middag. Jag lyxade med en golfrunda tillsammans med goa tjejer och tidig middag på golfklubbens restaurang - som serverar den godaste mat man kan tänka sig.

Trots denna tidiga middag smakade det, något senare, gott med:

Tapas à la M & S

Räkor
Lägg en liten näve med räkor i ugnsfasta formar. Slå på olja så det täcker räkorna. Blanda ner pressad vitlök, chiliflakes, salt och pepper. Ställ in på hög värme precis innan servering.

Tomat
Halvera en stor plommontomat. Lägg varje halva i en ugnsfast form. Gör ett kryss i tomaten. Krydda med salt och peppar, lägg ett basilikablad på. Avsluta med en hög permesanost. Gratinera i ca 20 min på 150 C.

Ost
Blanda rödlök, vinäger, olivolja och salt i en skål. Låt stå 10 minuter. Blanda med persilja strax innan servering. Skiva halloumin i centimetertjocka skivor och stek i olivolja ca 3 minuter på varje sida så att ytan blir krispigt gyllenbrun. Lägg upp halloumi och tomatskivor. Ringla över lökvinägretten och krydda med peppar.

Skinka
Linda parma runt en melonklyfta. Ringla lite balsamicocreme över.

Servera med en skiva rostat bröd att doppa i vitlöksoljan.

Kommentarer