Inlagd gurka
Gott till det mesta är inlagdgurka, och då allra helst egengjord. Detta recept använde jag tillmin inläggning, vilken blev mycket god
Inlagd gurka
1 kg gurka
Ättikslag: 1 dl ättikssprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
1 gul lök
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 msk senapsfrön
2 dl socker
3 dl vatten
1 gul lök
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 msk senapsfrön
Skölj och skiva gurkorna. Koka upp ättikslag och övriga ingredienser. Fyll rena burkar med gurka och slå på lag så att det täcker. Godast om de får stå och dra ett dygn.
Ikväll blir gurkorna tillbehör till dubbelmarinerad fläskfilé, potatisbakelser, svampsås, krämig salsasås och sallad. Recept kommer...
Njut vidare av söndagen. Här tar vi snart en tur till stadens isahll med ett barn och efter det golfbana med det andra. :-)

Kommentarer
Skicka en kommentar