Mixed seafood grill


Att skjuta på saker får man sota för...

Valde i går sänghäng med dotter och tidningar och senare på kvällen köpemat. Och vad innebar då detta? Jo- helghandling med barn EFTER jobbet och något senare än önskat ramlade vi in hemma med fulla matkassar, fredagströtta och hungriga. Efter en kort stund stod detta på bordet:

Ugnsstekta grönsaker med jätteräkor, musslor och torskrygg

Lägg tinade jätteräkor och musslor i en marinad gjord på olivolja, vitlök, chili, citron och salt. Skär 1 fänkål, 1 palsternacka och 1 knippe sparris i lika stora bitar och lägg på en plåt. Ringla olja över och krydda. Halvera några kvisttomater, lägg i en form och salta. Ugnsstek grönsakerna i ugn, 225 C ca 20 minuter. Räkorna och musslorna i en egen form i 10 minuter, samma gäller tomaterna och fisken skuren i mindre tärningar, 5 minuter tillsammans med skaldjuren. Servera allt i en och samma form (jag körde på en plåt). Fixa en sås genom att röra ihop 2 msk rysk yoghurt med 2 msk majonnäs och en halv pressad lilme, 2 vitlöksklyftor, chili, salt och peppar. Kan behövas ett par droppar honung.

Barnen kalasade på en burk ravioli - det är fredagsgott för dem.

Nu - sova med en bok...

Kommentarer