Kycklingfilé med balsamicosås och kålrotspommes

Dag 28




Vi planerade in en planeringsfri eftermiddag i lördags. Denna ledde till att kaffe, festis, pepparkakor och svärmors nybakade lussebullare packades ner i ryggsäcken, promenadskor och utekläder togs på och vi gav oss iväg... En två timmar lång, fukttung men välgörande skogstur blev resultatet.

Sittunderlagen räckte inte till alla ("bebisen" i busken) och vinet överst intogs INTE under promenaden utan, valet föll på Amaronet som tillsammans med middagen nedan blev en klockren avslutning på lördagen. ☺




Middag 4 p:

Helstekt kycklingfilé med balsamicosås och kålrotspommes

Krydda filérna rikligt och bryn runt om. Kör klart i ugn tills de nått en innertemperatur på 72 C. Strimla kålrot i pommesstorlek. Koka i ca 7 minuter. Fritera i olja, som ska hålla 180 C. Lägg på hushållspapper och salta. Såsen gjorde vi enligt ett recept från Tasteline MEN hälde av hälften och tillsatte grädde och créme fraiche, smaken var lite för skarp och soyig för oss. Tomat- och löksallad i glas för fina bilder ☺

Läs mer om vinet HÄR. Det passade fin-fint till maten. M hälsar och tackar igen!

Laddade upp inför Så mycket bättre, med en portion chokladmousse toppad med hallon. Receptet finns HÄR.


Ny vecka stundar och med risk för att låta negativ - känns det som det blir en vecka med tråkmat, vet inte varför. Det kanske ändrar sig. Se till att det blir en fin start på veckan! 

Kommentarer