Pankofriterad kycklingtaco



Hej!

Här kommer en god fredagsmiddag - går säkert att äta vilken veckodag som, men vi åt den på en fredag. 

Verkligen supergott, kycklingen blev fantastiskt saftig.




Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole, srirachamajo


8 små mjuka tortillabröd
4 tunna kycklingfiléer
2 ägg
3 dl panko
1 msk malen spiskummin
1 msk flingsalt och 1 tsk nymald svartpeppar
1 liter neutral olja till fritering

Guacamole
3 avokador
1 vitlöksklyfta, riven
1 tomat, delad, urkärnad och fint tärnad
1 1/2 lime, pressad
flingsalt

Rostad majssalsa
1 stor burk majs, 340 g, avrunnen
2 salladslökar, fint skivade
1 chili, urkärnad och finhackad
1 tomat, urkärnad och tärnad
2 msk färsk koriander hackad, alt persilja
olivolja
flingsalt

Srirachamajo
2 dl majonnäs, hemgjord eller Hellmann’s
3–4 tsk srirachasås

Majssalsa
 Stek majsen i lite olja så att den blir gyllene.
Låt svalna.
Blanda majsen med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Guacamole

Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel.
Tillsätt vitlök och tomat och rör ihop. Smaka av med lime och lite salt.
Srirachamajo

Blanda majonnäs och srirachasås.

Kyckling
 Strimlade i 1 cm tjocka strimlor och delade tvärs över.
Vispa upp äggen.
Blanda panko med salt, svartpeppar och malen spiskummin.
Vänd kycklingen i uppvispat ägg och sedan i panko.
Hetta upp oljan till 175° i en stor tjockbottnad gryta. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt  blir gyllene är det klart att fritera.
Fritera lite åt gången. Ta upp bitarna med en lång metallpincett eller hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Värm eller stek bröden lätt.
Servera kycklingen med tillbehören.

Receptet är hämtat HÄR, en site som jag inte besökt tidigare.

Kommentarer