Pankofriterad kycklingtaco
Hej!
Här kommer en god fredagsmiddag - går säkert att äta vilken veckodag som, men vi åt den på en fredag.
Verkligen supergott, kycklingen blev fantastiskt saftig.
Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole, srirachamajo
8 små mjuka tortillabröd
4 tunna kycklingfiléer
2 ägg
3 dl panko
1 msk malen spiskummin
1 msk flingsalt och 1 tsk nymald svartpeppar
1 liter neutral olja till fritering
Guacamole
3 avokador
1 vitlöksklyfta, riven
1 tomat, delad, urkärnad och fint tärnad
1 1/2 lime, pressad
flingsalt
Rostad majssalsa
1 stor burk majs, 340 g, avrunnen
2 salladslökar, fint skivade
1 chili, urkärnad och finhackad
1 tomat, urkärnad och tärnad
2 msk färsk koriander hackad, alt persilja
olivolja
flingsalt
Srirachamajo
2 dl majonnäs, hemgjord eller Hellmann’s
3–4 tsk srirachasås
Majssalsa
Låt svalna.
Blanda majsen med resten av ingredienserna och smaka av med
salt och peppar.
Guacamole
Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel.
Tillsätt vitlök och tomat och rör ihop. Smaka av med lime
och lite salt.
Srirachamajo
Blanda majonnäs och srirachasås.
Kyckling
Strimlade i 1 cm tjocka strimlor och delade tvärs över.
Vispa upp äggen.
Blanda panko med salt, svartpeppar och malen spiskummin.
Vänd kycklingen i uppvispat ägg och sedan i panko.
Hetta upp oljan till 175° i en stor tjockbottnad gryta. Mät
med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera.
Fritera lite åt gången. Ta upp bitarna med en lång
metallpincett eller hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Värm eller stek bröden lätt.
Servera kycklingen med tillbehören.
Receptet är hämtat HÄR, en site som jag inte besökt tidigare.
![](https://signatures.mylivesignature.com/54489/299/A23145D68ECC18D21DDF42C3DF04F4F4.png)
Kommentarer
Skicka en kommentar