Bowl med laxtataki och svart ris




Hej!

Här kära Linda kommer ett av de recept som jag högläste för en måttligt intresserad du, under vårt egodygn i ditt lantliga paradis. Jag förutsätter att du minns det? 

Ha, ha...

Kanske fler än jag som läser recept som andra läser böcker?☺

Receptet är hämtat från senaste numret av Buffé och lät både gott och väldigt fräscht. Vilket det också var.




Svart ris var en ny och trevlig bekantskap.


Den snabbhalstrade färska laxen i sin marinad.


Och så slutresultatet:

Bowl med laxtataki och svart ris

Ingredienser:

3 dl svart ris
25 g smör
2 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
8 rädisor
1/2 huvud isbergssallad
250 g frysta sojabönor (tog böngroddar)

Lax
4 salladslökar
1 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
3/4 dl färskpressad limejuice
1 msk kokosolja (tog vanlig)
500 g färsk lax

Gör så här:
Lax: Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda med soja, ingefära och lime i en skål.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Halstra laxen ca 1/2 minut på varje sida på hög värme. Lägg laxen i marinaden och ställ i kylskåpet fram till servering, max en timma. 

Koka riset och blanda sedan det varma riset med smör, vinäger och socker.

Skär rädisorna tunt och strimla salladen. Tina sojabönorna.

Ta ut laxen ur marinaden och skär i tunna skivor. Spara marinaden.

Lägg riset i fyra skålar och toppa med laxen, rädisor, sallad och bönor. Ringla över marinaden.

Receptet taget från Buffé nr 4 2020

En  väldigt god och smakrik rätt, som faktiskt blev ännu smakrikare i matlådan dagen efter. 

Ha en fin dag!



Kommentarer