Frosé



Vi blev ju hembjudna till Algotssons....



Å den kvinnan, Madde alltså, hon kan det där med drinkar. Denna gång fick vi iskall frosé som välkomstdrink. Så  läskande och gott.

Receptet kommer från Elle mat och vin

4 glas:

En flaska rosé, gärna torrt. Men här går hennes och mina åsikter isär. Jag föredrar som receptet säger torrt vin, värdinnan sött - denna gång blev det "fel" så jag fick avnjuta den torra varianten :-)

6 msk sockerlag
6 msk citronsaft
en skvätt Campari
Jordgubbar, myntablad till garnering.

Frys rosévinet i en isbricka så  det blir kuber. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice. Häll upp i glas, garnera och skvätt över lite Campari  


Maten var också som alltid väldigt god. VArit nyfiken på hur det faktiskt funkar att rosta snabbnudlar och lägga i en sallad, efter att ha läst om detta i Mer Smak.
Överraskande gott och kommer absolut att testa detta flera gånger. 

Och kycklingen sen - så god och saftig.

Jordnötssåsen ersattes med annan sås med tanke vår G som är allergisk. Men ungarna valde Lohmanders bea :-) Funkar i alla väder, och till alla maträtter.




Tack för fantastisk mat, och umgänge ♥

Kommentarer