Smördegsinbakad fylld kyckling


Hos oss drog helgen igång med lite lyx hos en väninna som kulle firas för att hon efter nyår börjar ett nytt jobb. Gott bubbel och lite enkelt plock.

Det fanns fortfarande tid kvar på kvällen att äta middag med familjen, och vi åt något som var mycket gott, i form av:

Smördegsinbakad fylld kyckling med sallad och ajvarsås 2p
Krydda och bryn två mindre kycklingfiléer. Låt svalna något och gör ett snitt i varje och fyll med getost, salami och basilika. Linda smördeg runt, pensla med ägg och strö lite vallmofrön över. Tiden i ugnen beror på hur genomstekt kycklingen var från början. Vår stod inne i 200 C ca 20 min.

Gör en sås genom att blanda crème fraiche med ett par matskedar ajvar relish och en pressad vitlökslyfta.  Smaka av med salt och peppar. Servera med en sallad.

Nu är det dags att hoppa ur pyjamasen, piffa till sig lite och ta med dottern på julmarknad.

Mys mycket idag!

Kommentarer