Kanske får det lov att vara lite torskrygg till helgen?



Då och då bryter vi den köttiga trend som råder i vårt hushåll. Som förra lördagen tillexempel, då åt vi andaktningsfullt detta:

Torskrygg med rökt laxsmör och kålfräs

Hacka några skivor kallrökt lax och blanda med 25 g smör och 1 msk philadelphiaost. Smaksätt med hackad dill, salt och peppar. Ställ in i kylen. Finhacka ett litet spetskålshuvud och hacka ett paket sidfläsk. Knaperstek fläsket och tillsätt kålen som får bryna med en stund. Bryn fisken i rikligt med smör, ca 3 mnuter på varje sida. Krydda med citronpeppar och salt. Ös med smör. Sänk värmen och lägg ett folieark över och låt fisken dra i värmen ytterligare fem minuter. 

Lägg upp fint på tallrikar och servera exempelvis ett glas välkylt Trapiche till.

Smaklig spis! 

Kommentarer