Har ingen aning om vad som pankopanerades - men gott som bara den var det


Trodde det var några tunna oxfilémedaljonger jag plockade fram ur frysen. När köttet var tinat var det två små fina, fälputsade, filéliknandebitar som skulle tillagas. Misstänker skarp att det var lammytterfiléer.

Nå väl, så här blev det och denna rätt får vara mitt helgtips:

Pankopanerade lammedaljonger med asiatisk nudelsallad
Skär tunna skivor av mört kött, exempelvis filé. Vänd bitarna först i (kryddat) mjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd. Bryn ett par minuter på varje sida och låt vila på svag värme under tiden resten fixas.

Gör en dressing på fint strimlad chili, fisksås, ljus soja, vitlök, salt och peppar. Halvera körsbärstomater, strimla purjo och hacka grovbladig persilja. Koka risnudlar. Blanda nudlar, dressing grönsaker och salladsblad. Servera med de panerade smö möra köttbitarna.

Smaklilg spis!

Kommentarer