Havrekakor


Lilla H och jag kände oss fikasugna när vi sent på eftermiddagen landade in hemma, och en skön fredag väntade på oss. Svängde ihop dessa knapriga och knäckiga kakor med fin vaniljsmak:

Havrekakor
Rör 200 g rumsvart smör med s,5 dlo socker. Blanda i en annan bunke 2 dl mjöl,  msk vaniljsocker, 1,5 tsk bikarbonat, 4,5 dl havregryn och 1 dl hackade tranbär (org.recept 2 dl russin).
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smör- och sockerblandningen. Forma till bollar, tryck till något och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 C ca 1 minuter. Vissa av kakorna behövdes tryckas till lite med en stekspade för att flyta ut.

En burk kakor är nerpackade i ryggsäcken tillsammans med kaffe, bok och filt. Nu drar sonen och jag på hockeypooolspel någonstans i djupaste Småland :-)

Ha en skön lördag!

Kommentarer

  1. Den här är favoriten av alla kakor och jag blir alltid extra glad om de är doppade i choklad:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite extra choklad kan göra även den suraste glad ☺. Ja dessa kakor har gått åt i ett nafs hemma och receptet har fått mailas kors och tvärs. Kul att du tittade in. //Sara

      Radera

Skicka en kommentar