En matdag i bilder


Här kommer ett dagsupplägg som kanske kan falla er i smaken.

Frukost:
2 dl filmjölk, branflakes, rostad kokos och färska blåbär

Lunch:
Lägg upp på en tallrik ett par dl blandsallad, 1/4 strimlad rödlök, 1/2 äpple skuret i tunna klyftor, 1 dl tärnad fetaost och lite dill. Avsluta med att pressa lite citron över.

Middag, 2p:
Skär två kycklingfiléer i mindre bitar. Marinera i 1 msk olja, 1 msk balsamvinäger, färsk basilika, 1 halverad vitlöksklyfta, salt och peppar. Låt kycklingen ligga i marinaden ca 30 minuter. Ugnstek på 225 C i ca 15 minuter. Servera med sallad, tomat och getost. Toppa kycklingbitarna med lite färdig tapenad.



Innan solen försvann och mörkret kom, vilket den gör vid 16 redan, hann vi ut för lite utelek. Tillsammans med några kompisar busades det på lekplatsen och ett kojbygge påbörjades.

Nu återstår det inte mycket av denna veckans första dag, så jag säger god natt! :-)

Kommentarer