Helg tips till er från min helg som gick



Vi tog verkligen vara på det fina vädret söndagen som gick hade att bjuda på. Lite vinterrust i trädgården, ett par promenader hann vi med och helt galet - men en fika ute i solen. Gillar denna vinter så här långt. Å jo - jag och familjen älskar snön men vi söker gärna upp den, den behöver inte komma till oss ☺ 


Bullar, havrekakor, dumle, ballerina, festis och kaffe... Klart det ska njutas när det bjuds på vårvärme!


Efter att cyklar, klubbor, leksker och trädgårdsredskap plockats in och familjen gjort sig klar för kvällen smakade det fint med lite middag, detta blev det:

Flat iron steak med purjomousse och varm potatissallad 2p
Låt två rejäla bitar kött av god kvalitet ligga framme i rumstemperatur en stund. Skär tunna skivor av två sötpotatisar. Ringla olivolja över och rosta i ugn på 220C ca 15 minuter. Salta. Låt sparrisen vara med de sista 5 minuterna. Mixa 1 msk crème fraiche, 2 msk philadelphiaost med 2 msk hackad purjolök, vitlök, salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter på varje sida, krydda rikligt. Låt vila i folie ca 10 minuter. 

Servera köttet med en klick av moussen, potatis varvad med getost och sparris.

Detta får bli mitt helgtips till er, redan på en tisdag ☺

Kommentarer

Skicka en kommentar