Räk- och tomatpasta

 
Fredagens räkpasta blev istället en lyxig lördagslunch, vilket ju inte gjorde så himla mycket.
 
Jätteräkor i smakrik olja och god pasta
 
Tina och torka ca 8 räkor per person. Fräs på hög värme i lite olja, salta, peppra och plocka upp från pannan. Lägg åt sidan.
 
Finhacka två stora schalottenlökar fräs tillsammans med två rivna vitlöksklyftor och chiliflakes. Tillslätt 2 dl vitt vin och låt koka ihop något. Smaka av med salt och peppar.
 
Koka pastan.
 
Värm lökfräset och tillsätt 1 dl olja och lite av pasta vattnet. Lägg i räkorna. Jag hade gjort egna soltorkade tomater så några sådana fick också åka med.
 
Lägg en rejäl hög pasta i fina tallrikar, skeda över rikligt med god olja, räkor och tomater.
 
Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen. 
 
Verkligen super, supersmarrigt.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer