Räk- och tomatpasta
Fredagens räkpasta blev istället en lyxig lördagslunch, vilket ju inte gjorde så himla mycket.
Jätteräkor i smakrik olja och god pasta
Tina och torka ca 8 räkor per person. Fräs på hög värme i lite olja, salta, peppra och plocka upp från pannan. Lägg åt sidan.
Finhacka två stora schalottenlökar fräs tillsammans med två rivna vitlöksklyftor och chiliflakes. Tillslätt 2 dl vitt vin och låt koka ihop något. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan.
Värm lökfräset och tillsätt 1 dl olja och lite av pasta vattnet. Lägg i räkorna. Jag hade gjort egna soltorkade tomater så några sådana fick också åka med.
Lägg en rejäl hög pasta i fina tallrikar, skeda över rikligt med god olja, räkor och tomater.
Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen.
Verkligen super, supersmarrigt.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Skicka en kommentar