Halloumi- och morotsbiffar

 
Alltså på riktigt! Hur gott var inte detta?
 
Tokgott!
 
Men barnen gav biffarna tummen ner och fick äta sig kvällsmätta på macka och yoggi. Men de provade ju i alla fall. Ikväll kompenseras de med fläskfilé, Lohmanders bea och bakad potatis. :-) 
 
Receptet är hämtat från Allt om mat och kommer absolut att göras igen.
 
Halloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsiki
 
4 portioner, 20 min
 
Det här behöver du:
250 g morötter
200 g halloumi
2 ägg
1/4 + 2 msk panko
3 dl risoni
1 citron
1 rödlök
70 g ruccola
olivolja, sal och nymald svartpeppar
 
Såhär gör du:
 
Börja med tsatsikin. Riv 1/2 gurka grovt. Låt ligga en stund och pressa sedan ut vätskan och lägg i en skål. Tillsätt créme fraiche så du får en lagom konsistens. Pressa ner en stor vitlöksklyfta. Smaka av med en liten nypa socker, salt och peppar.
 
Sätt ugnen på 250 C. Skala och riv morötterna grovt. Riv även halloumin på samma skiva, eller samma sida på rivjärnet. Blanda med äggen, 1/4 dl panko, lite salt och peppar.
 
Forma till bulliga biffar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över panko och ringla lite olja över varje biff. Tillaga ca 10 minuter.
 
Koka risonin enligt anvisning. Häll av och spola med kallt vatten. Låt rinna av och lägg i en skål. Tvätta citronen. Finriv skalet och pressa ur 2 msk saft. Jag kryddade med lite örtkrydda på burk. Blanda ner citronen i risonin samt olja, salt och peppar.
 
Skala och strimla löken. Blanda lök och ruccola med risonin.
 
Nu är det bara att lägga upp biffar, risonisallad och tsatsiki.
 
Säger det igen - så gott, testa!
 
Smaklig måltid!

Kommentarer