Fish´n chips




 
Hemmagjorda fisknuggets är ju bara så goda, allra helst när de paneras i panko. Favorit hos alla.
 
Såhär gjorde jag min Fish´n chips
 
Fish´n chips
 
Börja med såsen genom att blanda 2 dl Hellmans majonnäs med 1,5 dl hackad smörgåsgurka (hitta lagom nivå mellan majo och gurka), 1/2 tsk dijonsenap, en nypa curry, salt och vitpeppar och en liten skvätt ättika.
 
Ta fram tre djupa tallrikar - häll upp vetemjöl i den första, två knäckta och vispade ägg i andra och pankoströbröd i den tredje.
 
Skär tre bitar torskrygg i lagom stora bitar. Salta och låt dra en stund, torka av med papper. Vänd först i mjöl, därefter ägget och slutligen i panko. Stek i smör och lite olja några minuter på var sida.
 
Ställ in en plåt med pommes i ugnen.
 
Servera och njut. Gott, gott...
 
Smaklig måltid!

Kommentarer