lördag 11 juli 2015

Laxpasta för att fira in semestern

  
Sitter här med morgonens första kopp kaffe i ett sömntyst hus, bara jag och Özz Nûjen som är vakna. Vuxenpoäng på det att lyssna på Ring så spelar vi. ☺
 
Efter en energigivande vecka på jobbet och hemma, och med ett besök hos frissan för klipp och färg kunde inte semestern ha börjat på bättre sätt. Att vara nedvarvad direkt och sommarfin i håret är inte självklart. Vissa år är man så uppskruvad så det tar en vecka att bli nedskruvad. Men inte i år alltså - och en nästan helt oskriven semester ligger nu framför oss. Frihetskänsla. Kommer det nu bara lite vackert väder så ska dagarna tillbringas till havs, på en kobbe, med god mat och fiskespön.
 
Just nu känns detta lite avlägset, i alla fall uppehåll nu på morgonen, bara en sån sak. Efter träningspass med svägerskan om någon timma tänkte jag ge mig på ett bullbak och dottern ska på kalas.
 
Familje-mys-lördag ♥
 
Till den där pastan då som fick kicka i gång semester. Jag har gjort den många, många gånger men här kommer receptet ändå:
 
Härlig inledning på receptet: "Denna rätt gör man under tiden som man tar av sig skorna när man kommer hem och ska äta lunch" sagt av Antonio skapare av denna rätt
 
Tagliatelle med lax, tomat och chili, 4p
 
Detta behöver du:
250 g lax (ursprungsreceptet säger svärdfisk) alla typer funkar.
10 körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
Chiliflakes
1 dl torrt vitt vin
Dryg 1/2 dl olivolja
Salt, peppar
Bladpersilja
Nyriven parmesanost
 
Så här gör du:
 
Koka pastan
 
Förbered laxen, skär i mindre bitar. Dela tomaterna på mitten, finhacka vitlöken och persiljan. Hetta upp oljan i en panna tillsammans med vitlök och chiliflakes. Lägg ner laxen och häll över vinet, lägg ner tomaterna. Låt puttra på svag värme. Slå eventuellt på mer olja, krydda med salt och peppar samt tillsätt persiljan.
 
Häll av pastan vänd runt tillsammans med såsen. Lägg upp på ett fat och strö rikligt med parmesanost över. 
 
Servera direkt!
 
Avnjut ett glas av det där vinet som du hade i såsen  
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar