Asiatisk filé på grillen



 
Bjuder på ännu ett grilltips. Även detta från veckan och helgen som gick då vi hade högsommarvärme, festival i vår lilla stad och vänner hemma på altanen i dagarna två.
 
Kanske är du i kväll sugen på:
 
Asiatiskfilé
 
Var sugen på något sött och hett så jag blandade en marinad på vad som fanns hemma och som skulle kunna bidra till den där söt-heta smaken.
 
Hoisinsås, teriyakisås, sweet chili, chiliflakes, vitlök, japansk soja, salt och peppar. Lägg ner fläskfilén i marinaden och låt marinera så länge som möjligt.
 
Grilla runt om och pensla med marinaden. Låt filén grilla indirekt och under lock tills den är genomstekt.
 
Servera med vitlökssås samt en potatissallad gjord på blandade blad, nektariner, avokado, björnbär, rödlök, tomater och klyftpotatis och lite riven parmesan på toppen.
 
Smaklig spis!

Kommentarer