Kycklingpaket på grillen





 
För att tacka mamma för hjälpen med barnen förra veckan när vi båda arbetade och för att säga hej då för denna gång bjöds hon på en god middag.
 
Förrätt:
 
Romtoast
Skär en skiva formfranska på sniskan och bryn i smör. Lägg små ägg av rom, crème fraiche och rödlök på varje snibb. Avsluta med något grönt som garnering och nymald svartpeppar.
 
Varmrätt:
 
Kyckling i foliepaket
 
Tina ett kycklingbröst per person. Lägg på smort folieark. Skär ett snett snitt i varje. Lägg i en skiva rökt skinka, minimozzarella, soltorkade tomater och basilikablad. Krydda rikligt. Slå ett par mastskedar smakrik tomatsås övr. Stäng igen och grilla indirekt ca 25 minuter. Kolla innan servering att de är genomstekta.
 
Kycklingen blev verkligen hur saftig som helst.
 
Servera med en god sallad.
 
I glasen (passade lika fint till för- som varmrätt):
 
 
Systembolaget om vinet:
Mycket fruktig smak med inslag av fat, persika, ananas, örter och citrus. Serveras vid cirka 8-10°C till grillade rätter av fisk och skaldjur. 
 
Hoppas du gillar det!
 

Kommentarer