Olivskorpor



Hade händerna fulla i fredags så det blev inte så mycket dolumenterat från maten men kör nå¨gra recept från festens lyckade buffé. Hade överdrivit mat mängden NÅGOT med det fick vo och familjen B glädje av idag :-)

Som drinktilltugg bjöd vi på olivskorpor med tapenad och philadelphiaost. Ca 60 skorpor.
600 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör
4 ägg
2 1/2 dl mjölk
Rivet skal av en citron
250 g skalade pistagenötter
ca 50m små kapris
100 g urkänade gröna oliver

Sätt ugnen på 175 C. Blanda mjöl, bakpulver och matfett till en smulig massa. Vispa äggen med mjölken och rör ner i mjölblandningen. Vänd ner citronskal, nötter, kapris och oliver. Knåda till en deg. Dela degen i 6 lika stora bitar. Rulla varje deg till en ca 20 m lång rulle och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Tryck till varje rulle. Grädd i ca 25 minuter. ta ut och skär i sneda bitar. Lägg med snittytan upp på plåten och ställ tillbaka i ugen ytterligae 15 minuter. Bör svalna på galler. Goda skorpor med lite speciellsmak tack vare kapris och oliver.

Kommentarer