Äppelpizza


Ett tips på en enkel och god dessert. Pauls Äppelpizza med Calvados(Xanté)kokta russin. Denna efterrätt är så god så räkna med en rulle smördeg till 4 personer. Skölj ca 4 äpplen och skär i tunna skivor. Skär ut en rund form av degen och rulla kanter av det som skärs bort och lägg runt - precis som en pizza. Lägg äppelskivorna omlott och pundra rikligt med florsocker och kanel över innan den gräddas i 225 C ca 20 min. Men innan du kommer så långt så börja med att koka 3 msk russin i 1/2 dl Xanté, ska vara Calvados enligt receptet men det var inget som fanns i vårt barskåp. Koka på medelhög värme tills all vätska kokat in. Vispa 2 dl crème fraiche med urskarp från en vaniljstång och 2 msk florsocker. Servera pizzabitarna varma tillsammans med vanlijcrèmefraichen och russinen.

Kommentarer