Från storstad till småstad


Vi och TYP alla adra turister i Stockhom valde i Onsdags att ta en dagstur till Sandhamn. Jag läser just nu Viveca Stens senaste deckare om mord som sker i just Sandhamn - I stundens hetta. Spännade lättt sommarläsning. Men inte heller här kunde man se spår after en mordutredning - hum! Solade på stranden Trouville, strosade runt på ön, fikade och tog den överfulla färjan tillbaka igen på kvällen. Phu!


I kväll landade vi in hemma och efter att bara slängt in all packning tände vi grillen och hällde upp ett glas av ett rätt gott vin men med en väldigt knasig etikett - KIZZ. Killarna i bandet har mer attityd än vinet. Gott men inget wow. På grillen la vi: Citron- och vitlöksmarinderad kotlett som åts med en matig sallad och svampsås. Skär hel benfri kotlett i mycket tunna skivor. Marinera i olja, citronsaft, vitlök, honung, chili, peppar och salt. Gör en sallad på gröna blad, nektariner i klyftor, tomat, rödlök, getost, häll över en god vinägrett och toppa med sesamfrön och linfrön. Gjorde en svampsås till oss som önskade och för familjens icke svampätandes medlemmar blev det bea-sås.
Tog en sväng förbi Barkaby Outlet innan vi styrde kosan hemåt. Hittade dessa urgulliga byxor till H som kompletterades med ett linne/tunika. Från Noa Noa. Lite annat smått och gott fick också följa med hem.
I morgon lovar man sol hos oss och vi förbereder oss för en heldag på sjön. Vi får väl ser hur det blir...

Kommentarer