Pasta med gräddig oxfilé



Hej!!

Gillar ni pasta?

Grädde?

Oxfilé?



Oxfilé må vara dyrt MEN av en filé blev det fyra (fest)måltider till fyra personer.

Tornedouerna - (heter det så) har ni sett. Här kommer en påse med oxfilébitar


Oxfilépasta

Tina tärnad fryst oxfilé, eller tärna färsk. Kanske 100g/person.

Mortla 1 msk blandade hela pepparkorn, finns färdig mixade. Vit, svart, rosé och grön. Kan kanske även vara kryddpeppar i.

Mortla ner två vitlöksklyftor.

Fräs allt i smör, tillsätt en hackad gul lök, 1 msk oxfond och 1 msk dijonsenap.

Slå på 5 dl vispgrädde och 1 dl vatten. Låt allt sjuda en stund. Sila av såsen och häll tillbaka i grytan. Koka till lagom konsistens eller red. Smaka av med soja, salt, peppar och en liten nypa socker.

Bryn oxfilén rätt hårt och krydda med salt och svart peppar. Låt gärna köttet vara lite rött. Lägg åt sidan 

Koka pastan, oftast att föredra en minut kortare än angiven tid. Häll av.

Blanda ner pasta och kött i den heta såsen. Placera såsen i en stor gryta så allt får plats.

Servera gärna fint i skålar med parmesan, nymald svartpeppar och lite rucola på toppen.

Smaklig måltid!

Kommentarer