Paprika- och tomatsoppa 5:2


Favoritsoppa i repris i kväll. Ulrika Davidssons Paprika- och tomatsoppa. Till barnen blir soppan en mustig tomatsås som gör sig bra ihop med spagetti.

Paprika- och tomatsoppa 4p

Det här behöver du
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g grillad paprika på burk
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
5 dl vatten
1 msk honung
2 köttbuljongtärningar
Salt och peppar

Och så här gör du
Skala och hacka lök och vitlök. Häll av lagen från paprikan och skär i mindre bitar. Häll olivolja i en kastrull och bryn lök, vitlök och paprika. Häll på krossade tomater, vatten, buljong och honung. Låt soppan puttra i ca 10 minuter. Mixa soppan, häll tillbaka i grytan, späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt och peppar.

Till er som räknar kalorier kan jag meddela att soppan innehåller 162 kcal/port. 

Alla åt sig mätta och belåtna, och jag hade sån tur att det blev en portion över att ta med till jobbet i morgon.


Kommentarer