Hokifilé med tomat och spenat



Kvällens middag blev en tomatig och buljongig fiskrätt. Som gjordes så här:

Det här behöver du till 2p:
300 g fiskfilé
flingsalt
3 msk olivolja
2 msk kapris, avrunnen
1 burk tomatfiléer (hittade jag inga så det fick bli plommontomater på burk)
2 schalottenlök (finhackade)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
chililflakes
50 g babyspenat

Så här gör du:
Skär fisken i mindre bitar, salta. Fräs kaprisen knaprig i lite olja. Låt tomaterna rinna av, spara juicen. Skär tomaterna i filéer. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt chiliflakes och rör om. Sedan är det dags för tomatjuicen. Koka ner vätskan och tillsätt sedan tomatköttet. Späd med vatten och smula ner 1/2 grönsaksbuljongtärning. Sänk värmen och rör ner spenaten. Lägg fiskbitarna överst, krydda med peppar. Sätt på ett lock och låt dra på svag värme ca 6 minuter.

Lägg upp på tallrika och strö den knapriga kaprisen över.

Lätt och god fiskrätt, där det parallellt lagades en gräddig anrättning till barnen smaksatt med buljong, peppar och gröna ärtor. Fiskgrytan serverades med koktpotatis. De små söta näsorna brukar rynkas när det vankas fisk men denna gång bads det om mer.

Kommentarer