Färsfyllt bröd



Nu är det packat och klart och vi är supertaggade för en veckas semester. För att ytterligare öka på semesterfeelingen unnade vi oss något gott, i form av:

Färsfylld chiabata
Bryn ca 400 g blandfärs. Tillsätt 1 finhackad gul lök och 2 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt drygt 1 msk ajvar och 1 msk ketchup. Smaka av med salt, peppar och oregano. Slå på 2 dl tomatjuice, 1 köttbuljongtärning och 1 dl grädde. Låt puttra ihop något. Stäng av värmen och "riv" bitar av en mozzarella ost och lägg ner i pannan.

Halvera chiabata. Täck med färs och lägg locket på. Slå in bröden i folie och ställ in i ugn, 220 C ca 15 minuter. Dela på mitten och servera med sallad - och kanske ett glas rött!

I mån av uppkoppling kommer jag fresgta er med en och annan alprätt. Mer före uppkoppling prioriteras avkoppling :-)

Allt gott!

Kommentarer