Släta bullar till semlor
Alla i familjen är rätt förtjusta i semlor och eftersom kvällsmaten gick så snabbt att fixa blev det tid över till bak. Men själva semlan får vänta tills i morgon. Här kommer receptet på bullarna som blev söta och saftiga.
Smält 100 g smör. Slå på 3 dl mjölk, låt bli fingervarmt. Smula 1 pkt jäst i en bunke och slå mjölken över. Rör tills jästen är smält. Tillsätt 1/2 tsk salt, 1 dl socker och 1 ägg. Blanda i 1/2 tsk hjorthornssalt och knappt 1 l mjöl. Arbeta samman till en blank deg. Jäs i 30 minuter. Rulla ca 12 bullar. Låt jäsa nästan en timma. Pensla med ägg och grädda i ugn, 250 grader ca 8 minuter.
I morgon fyller vi dessa med...
Smält 100 g smör. Slå på 3 dl mjölk, låt bli fingervarmt. Smula 1 pkt jäst i en bunke och slå mjölken över. Rör tills jästen är smält. Tillsätt 1/2 tsk salt, 1 dl socker och 1 ägg. Blanda i 1/2 tsk hjorthornssalt och knappt 1 l mjöl. Arbeta samman till en blank deg. Jäs i 30 minuter. Rulla ca 12 bullar. Låt jäsa nästan en timma. Pensla med ägg och grädda i ugn, 250 grader ca 8 minuter.
I morgon fyller vi dessa med...

Om orken finns skall jag testa ditt recept im :-) / Tyglina
SvaraRaderaSåg att du var sjuk din stackare. Hoppas det är bättre idag. Kram, Sara
SvaraRadera