Jättebiff av färs som avslut







Strålande vacker söndag med tur ned till sjön, men sedan kom regnet. Hade tänkt att dagens lunch skulle vara grillad korv men strax efter att korven var inhandlad och grillen framplockad - kom regnet. Korven stektes inne och väskan packades inför en tur till stadens simhall i stället. efter ett par timmar i plurret kom vi hem och middagen förbereddes, vilket blev:
Maxibiff med topping och gräddig sås:
Blanda ca 600 g blandfärs med ett ägg, vitlök, salt och peppar. Tjoffa ihop smeten och tryck ut en stor biff i en het panna, glöm inte fettet! Bryn ett par minuter och vänd sedan med hjälp av en tallrik. Blanda 3 dl grädde med en msk kalvfond, salt och peppar. Slå på biffen. Låt puttra tills biffen är genomstekt. Hacka vårlök och blanda med klyftad tomat och tärnad feta. Innan servering toppa biffen med blandningen och servera med sallad och ris.

Spännande Wallanderfilm om en liten stund. Synd att Nyheterna gör att jag ALDRIG lyckas se slutet! Ha en go kväll och start på kommande vecka. Sportlov i vår del av Sverige.

Kommentarer