Gratinerad pulled chicken



I och med jobbyte och då till en verksamhet som ägnar sig åt matlagning är numera matlådorna ett minne blott, därför lite extra viktigt att anstränga sig för att ta tillvara på rester och då variera dem till nästkommande måltid.

Här fick det bli något gratängliknande på rester av pulled chicken (recept nedan)


Ringla lite olja i en ugnsfast form, täck med nachochips, gärna med ostsmak. Fördela kycklingköttet över chipsen och toppa med en riklig mängd riven gruyèreost. Ställ in i 150 C varm ugn, låt stå inne till osten smält och köttet blivit varmt.

Vid servering ringla tacodressing över och avsluta med lite picklad rödlök, ställ fram en stor skål med sallad också så är middagen komplett.

Smaklig måltid!


Pulled chicken

1 kg kycklinglårfiléer
1 dl BBQ-sås, gärna lite rökig
1 dl krossade tomater
2 vitlöksklyftor, pressade
Tacokrydda, salt och svartpeppar

Blanda allt i en skål

Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Lägg ner kycklingköttet slå såsen över och blanda runt. Ställ in i 125 C varm ugn i ca 3,5 timmar.


Kommentarer