lördag 11 juni 2016

BBQ-rubbad ryggbiffGod morgon! ♥

Vilket väder vi bjöds på igår. Tror vi prickade in alla typer - tom hagel som gjorde marken vit som om det kommit et kraftigt snöfall - i juni, när det var dags att fira student. Så infernaliskt onödigt. Men våra studenter (och då alla vi på planen utanför skolan) slapp nederbörd och de kunde torra och lyckliga springa ut med sina vita mössor och en helt ny framtid framför sig...

Vi blev sen bjudna på en fest så fin och kärleksfull - med tårar och gapskratt. Precis som det ska vara.

Nog om gårdagen...

Skiner solen hos dig? Kanske infinner sig då grillsuget framåt kvällen då kan jag verkligen rekommendera denna BBQ-rätt från Santa Maria

BBQ-rubbad ryggbiff med prästostslungade sweet potato och chilimayo, 4p

Kött:
1 Santa Maria BBQ Rub Allround
4 skivor à 180 g ryggbiff

Rubba köttet. Grilla på direkt värme ca 3 minuter på varje sida till ca 56 C innertemperatur. Akta så det inte blir genomstekt.

Chilimayo
3 msk chipotlepaste (på tok för mkt för min smak)
1 1/2 dl majonnäs (öka denna mängd)

Blanda och servera!

Potatis
5-6 sötpotatisar, skalade
2 msk rapsolja
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 dl prästost, finriven
1/2 dl gräslök, fint skuren

Sät ugnen på 250 C. Skär sötpotatisen i stavar. Lägg på en stor ugnsplåt och ringla över rapsoljan. Salta och peppra. Blanda väl. Baka i ca 30-35 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ur ugnen och lå svalna något. Strö över osten och gräslöken, servera direkt.

God, het och rustik grillrätt!Kanske ett glas vin till? Får väl tipsa än en gång om det där goda vinet med den fula etiketten.


"Kryddig, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, russin, örter och lakrits. Serveras vid cirka 18°C till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött."
89:-

Snart styr vi kosan väster ut, tänk för en vecka sedan körde jag åt samma håll med hade detta framför mig:Fina Helena - detta bär vi med oss länge, länge...

Inte riktigt vad denna lördag kommer att ägnas åt men livet måste bestå av kontraster - för att kunna uppskatta dem var och en när de kommer.

Ha det bäst! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar