Saltrulle




Förra helgen var vi på fintillställning, och en sådan kräver förfest med bubbel och snittar. Mitt bidrag var små crostinis med rådjurssaltrulle. Ungefär så här gjorde jag

Saltrulle à la tjälknöl

Stek saltrullen i smör och olja, en kort stund på båda sidor. Stek på låg värme i ugnen till köttet fått en innertemperatur på 56 C.

Gör en lag av vatten, salt, socker, krossad vitlök, viltkrydda, svartpepparkorn och lagerblad. Koka upp och sjud tills saltet har smält.

Låt lagen kallna lägg sedan i köttet. Låt marinera några timmar. Mina rullar var väldigt nätta så redan efter fyra timmar var de salta och smakrika.

Mixa crème fraiche med riven parmesanost, smaka av med salt och peppar.

Skiva schalottenlök tunt. Vänd i mjöl och fritera i olja.

Spritsa lite av krämen på crostinis. Lägg en tun skiva kött på och avsluta med lite krispig, söt och smakrik lök.

Perfekta små munsbitar som trivdes fint tillsammans med ett glas bubbel.

Så - vet du inte vad du ska göra med din saltrulle är detta tillvägagångssätt något jag verkligen kan rekommendera.

Trevlig lördag! 

Kommentarer