tisdag 19 april 2016

Brysselkål i gott sällskap


Vegetarisk måndag.

Vad är väl då godare är brynt brysselkål? Kanske brysselkål i fin, fint sällskap.

Brysselkålspanna

Ansa så många färska brysselkål du önskar, halvera dem. Stek i smör och krydda rikligt med salt och peppar. Slå ett ägg tillsammans med 1 msk vatten. Häll över kålen, stäng av värmen, och blanda runt. Lägg kål och ägg i en ugnsfast form och strö riven goudaost över. Gratinera i några minuter. Vid servering klicka smetana på och avsluta med lite rom - bara för att jag hade kvar från helgen. Men herre gud vilken läcker kombo! Smakade så fantastiskt tillsammans.

En burk smetana och en burk rom har nu hängt tillsammans med en burgare, tacos och nu brysselkål. Det finns fortfarande lite kvar - undra om det får bli till kvällens middag? :-)

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar