Biffar på rådjursfärs och gratäng på betor


Säkert har du redan planerat och handlat till din lördagsmiddag, men bjuder ändå så här på eftermiddagen på lite inspiration till en måltid som passar väl en lördagskväll.

Färsbiffar med kantarellsås och gratäng

Blanda färsen med kryddor, ägg och en skvätt grädde. Bryn gul lök och vitlök, rör sedan ner i färsen. Forma till biffar och stek på båda sidor. Låt dem sedan blir klara på svag värme i ugnen.

Hacka och bryn kantareller. Tillsätt gul lök och vitlök. Låt bryna någon minut. Slå på grädde. Smaka av med soja, buljong, honung, salt och peppar.

Klyfta färdigkokta rödbetor, lägg i smorda småformar. Koka upp grädde, smula ner getost, smaka av med kryddor gärna lite färsk timjan om du har Slå gratängsåsen över betorna och gratinera till osten fått fin färg.

Servera, ät och njut.

Här har vi så smått börjat göra oss galaredo. Snittarna är fixade, liksom håret - bara klänningen som ska på sedan är jag redo för bubbel med make och vänner och finfest "natten lång"

Ha en skön fortsättning på lördagen!  

Kommentarer