Grillpremiär?
Nej, någon grillpremiär blev det inte. Drog igång ugnen på 225 C i stället. Efter att potatispommes och rotsakspommes var klara fick kycklingben och bitar av revben sig en fin grillyta.
Gör ungefär så här:
Grillade köttdetaljer med rotsakspommesfrites och bakad lökcreme
Tina en påse kycklingben. Koka den i smakrikt vatten ca 45 min. Ta upp och låt svalna.
Koka i samma vatten ett stycke revben, skurna i bitar, i ca 1 timma.
Marinad 1: Blanda olja, soja, grillkrydda, vitlök, sweetchilisås, salt och peppar. Pensla kycklingen.
Marinad 2: Blanda en liten skvätt olja, honung, pressad apelsinsaft, ingefära, salt och peppar. Pensla revbenen.
Grilla i ugn tills delarna fåt fin färg och är genomvarma. Kanske 10 minuter.
Lökcreme: Skär en stor rödlök i mindre bitar, lägg på ett folieark och toppa med en rejäl klicka smör och lite flingsalt.
Baka i 200 C i 40 minuter. Mixa löken (ta inte med smöret/vätskan) med smetana och gryèreost. Smaka av med salt och peppar.
Då var det dags att sätta sig till bords - servera en god sallad till och ett glas gott rödvin.
Här faller snön idag. Måtte vädergudarna vara med oss och tänka om, då familjens ofrivillige golfare har kurs i eftermiddag och vi kan behöva all draghjälp vi kan få för att få henne på plats, så snö och kyla är väl inte vad vi önskar.
Check på glassmuta. ☺
Ha en skön söndag! ♥
Testade ljuset på en dalahäst innan maten arrangerades, tyckte den blev lite läcker.

Kommentarer
Skicka en kommentar