måndag 7 mars 2016

Pulled chicken

 
I lördags bjöds våra gäster på pulled chicken. Perfekt att tillaga i lergryta, sköter sig själv på låg temperatur i ugnen - och så är det galet gott och faller alla i smaken.
 
Pulled chicken med tillbehör, 8 p samt 2 matlådor
 
Putsa ca 2 kg kycklingfiléer. Halvera dem.
 
Blötlägg lergrytan 10 minuter.
 
Blanda i en skål 1 dl BBQ-sås, 1 dl krossade tomater, 1 dl salsasås, 1 klyftad gul lök, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 nypa socker, salt och svartpeppar.
 
Lägg lite av såsen i botten av grytan. Lägg ner kycklingbitarna, krydda lätt. Tillsätt såsen och blanda runt ordentligt.
 
Lägg på locket och ställ in i ugnen som värmts till knappt 150 C.
 
Jag "glömde bort" min gryta och lät kycklingen gotta sig i ugnen närmare fyra timmar. Dra i sär köttet och låt ligga kvar i lite av såsen. I min gryta var det lite väl mycket vätska så delar hälldes av.
 
Servera köttet med dina favorittillbehör.
 
Hos oss var det följande som serverades till:
 
Guacamole (avokado som mortlats med pressad vitlök, lite chili, lime, salt, peppar och lite crème fraiche).
 
Vitlökssås (gräddfil, vitlök, ketchup, chilipulver, salt och peppar)
 
Cole slaw
 
Salsa
 
Stekt majs
 
Salladsblad, tomat, gurka, ananas och lök
 
Minitortillia och nachochips (med ostsmak)



 
 
Länge leve god mat som sköter sig själv i ugnen. Hoppas det faller dig i smaken!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar