söndag 6 mars 2016

Key lime pie


 
Inte vinner detta bakverk något skönhetspris inte. Men som sagt många gånger förr - det där med att baka ÄR inte min starka sida. Trots dess lite sorgliga utseende smakade den fantastisk.
 
Key lime pie:
 
Det här behöver du:
 
200 g digestivekex
150 g smör
Florsocker och vispad grädde till servering
 
Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
2 msk finrivet limeskal
1 dl färskpressad limejuice
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret i en kastrull
Krossa kexen fint
Blanda kexsmul med det smälta smöret
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Grädda i mitten av ugnen 10 minuter
Sänk temperaturen till 150 C
 
Rör ihop äggulorna och blanda med mjölken, limeskal och saft
 
Häll smeten i formen grädda 10 minuter
Ta ut och låt svalna
Låt pajen stå i kylen minst tre timmar innan servering, ta ut i rumstemperatur 20 minuter innan den ska ätas
 
Jag gjorde italienska maränger av vitorna och garnerade pajen med dessa, samt vispad grädde och pudrat florskocker
 
Hoppas din paj blir snyggare än min :-)
 
Smaklig fika!
 
Receptet är från Buffé nr 2 2016
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar