tisdag 8 mars 2016

En korvgryta helt enkelt

 
 
När hela familjen i går landade in hemma, vid 17:30-tiden, efter hockeyträning och ridskola, var det nästan panik så hungriga var de.
 
Nästan snabbare än jag själv hann att reagera hade jag sett till att det stod en rykande panna med gräddig korvgryta och gryta matvete på bordet.
 
Korvgryta, 4p
 
Skär ca 500 g falukorv i mindre bitar. Fräs i smör. Tillsätt 1 finhackad gul lök och låta fräsa tillsammans med korven. Krydda med paprikapulver, oregano, chilipulver och vitpeppar. Slå på 3 dl grädde och 1 dl vatten. Smaka av med sweet chilisås, soja, köttbuljong, salt och peppar. Lått puttra några minuter.
 
Servera matvete och en sallad till grytan.
 
Klart!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar