måndag 7 mars 2016

Ärtpasta


 
Välkommen vardag!
 
Ingen rätt är väl kanske mer vardag än köttfärssås och spagetti. Här var det faktiskt familjens fredagsmiddag och serverades med ärtpasta. Ungefär så här går det till:
 
Köttfärssås och ärtpasta, 4p
 
Fräs 400 g blandfärs i smör och olja. Krydda rikligt med grillkrydda, chilipulver, salt och vitpeppar.
 
Sänk värmen något och tillsätt 1 finhackad gul lök och 2 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt en burk crème fraiche, 1 dl grädde, 1 dl vatten, 1 msk ketchup, 1 msk sweet chilisås 1/2 msk soja och 1 buljongtärning. Puttra tills köttfärssåsen fått en simmig konsistens och mustig smak. Smaka ev av med mer salt och peppar.
 
Koka ca 200 g ärtpasta.
 
Servera pastan med såsen och avsluta med lite smörfrästa kantareller på toppen. Har du dessutom kanske en bit parmesan så kan jag tänka mig att denna köttfärsrätt de lux, höjs ytterligare ett snäpp med lite finriven ost som avslut.
 
Får önska er en bra start på denna vecka, och smakliga måltider! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar