onsdag 9 mars 2016

Fiskpinnar LCHF

 
 
 
Igår ägnade vi oss åt både innebandy och hockey - och en tur på stan för att fixa lite presenter till helgens kalas. Och med detta också en hel del bilkörande åt olika håll.
 
Som så ofta i vår vardag behöver maten anpassas efter vårt levnadssätt - dvs nyttig och snabbfixad.
 
Denna middag:
 
Glutenfria fiskpinnar, 4p
 
 
Glutenfria tack vara att de panerats i krossade fläsksvålar
 
Dela tre torskfiléer i lagom stora bitar. Vispa ett ägg i en skål. Kör två små påsar fläsksvålar i matberedaren till smulig massa. Krydda fiskbitarna med salt och peppar. Doppa varje fiskbit först i ägg sedan i fläskkrosset (här får man trycka till lite då svålarna var lite fuktiga och inte fick mjölform efter att ha körts i matberedaren).
 
Stek i smör på medelhög värme. Krydda med lite extra salt.
 
En god sås till görs genom att blanda en burk crème fraiche med hackad dill, lite söt senap, citronpeppar och salt.
 
Servera en sallad till, och ris till de som önskar.
 


 
Barnen åt med god aptit, vilket är ett bra betyg här hemma.
 
Nu dags att göra oss redo för skola och en dag på jobbet.
 
Hoppas ni har lika vackert väder denna morgon som vi på ostkusten har. Solen skiner och temperaturen visar plusgrader.
 
Kram!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar