Så var man igång igen

Som sagt ett par gånger tidigare, när livet rusar och fokus ställs in på att ta sig igenom, ja då blir det paus här - det blir liksom inte lika inspirerande att fotografera och berätta om vad som tillagas här hemma när vardagen snurrar på för fort.

Men men, igår åts det fotograferad mat och till frukost blev det:

Äggröra
Lägg en klick smör i en gryta och "värm" två ägg under omröring. Tillsätt en skvätt grädde, salt och peppar. Rör tills ägget stelnat i småbitar. Servera medexempelvis tomatskivor och en bit ost. 


Till lunch värmdes skivor av grillad lammrostbiff, tagen ur frysen, på svag värme och det blev en:

Matig sallad med lamm och ädelostdressing
Koka quinoa enligt  förpackningen. Låt svalna något.

Blanda i en bunke: hackade blandade salladsblad, hackad gurka, fint strimlad salladslök, soltorkade tomater, halverade tomater, quinoa och vinägrett.

Mixa en bit ädelost med 1 msk crème fraiche och en skvätt vatten.

Värm valfritt kött - lägg sedan upp allt på tallrikar.


Lite senare, efter träning och häng med en gammal vän från förr, tändes grillen och fina skivor entrecote grillades och serverades med bea på burk och tomater i folie, som grillats tillsammans med brie, honung, salt och peppar - och några droppar olja underst.

Snart dags för golfbanan och i kväll är det sonen som står för middagen, det ser vi fram emot!

Ha en fin fredag oavsett arbete eller ledighet!

Kommentarer