Getosttoast och saftig karré




Den yngre herren i familjen önskade karré tillmiddag, ska erkänna att jag inte är så värst förtjust i den styckningsdetaljen då jag tycker att det mest är fett. MEN vi hade tur och fick tag i lagom fettiga skivor och dessa marinerade och sedan grillade blev en fin-fin middag en regning lördagskväll.

Förrätt

Getosttoast
Skär sneda skivor av en baguette, en per person. Stek i olja.
Klyfta en rödlök, doppa snittytorna i råsocker och bryn i smör, ös klyftorna med sockersmöret. Skär tunna klyftor av en nektarin eller plommon.

Bred brödskivorna med getost (finns bredbar på burk), lägg på löken och nektarinerna avsluta med att ringla honung över.

Grillad karré med örtsmör
Blanda saft från en pressad apelsin, honung, soja, sweet chili, vitlök, grillkrydda, salt och peppar. Pensla köttskivorna på båda sidor. Marinera.

Blanda 50 g rumsvarmt smör med lite pressad citron, hackad färsk timjan, salt och peppar.

Servera köttet tillsammans med smör, god köpesås, sallad och grillad majskolv.

Chimichurrin blev en katastrof! Måste be mitt chimichurri-proffs om hennes recept. Tyvärr Dogge - din blev inge bra!

Vi verkar få oss ytterligare en regning dag. Hunden ska lämnas tillbaka under dagen och golfbanan ska intas - tur att det finns regnkläder.

Familjen har en lycklig vinnare av en korg med bollar då den personen gissade rätt att Österrike skulle vinna. :-)

Kommentarer